Fit cookies
Uwielbiasz słodycze? Wcale nie musisz z nich rezygnować, żeby zachować zgrabną sylwetkę. Moje przepisy nie zawierają mąki pszennej ani cukru rafinowanego, a jednocześnie są połączeniem zdrowych produktów i smakują wybornie.
Ciasteczka Karobowe :
- 1/2 szklanki naturalnego masła migdałowego,
- 1/4 szklanki miodu,
- 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii,
- 1/4 szklanki mąki kokosowej,
- 3 łyżki mielonego siemienia lnianego,
- 1/4 łyżeczki soli morskiej,
- 1/4 szklanki karobu w proszku.
Przygotowanie :
1. W dużej misce wymieszaj masło orzechowe, miód i ekstrakt z wanilii, aż do uzyskania kremowej, jednolitej konsystencji. W osobnym naczyniu pomieszaj aromat kokosowy, nasiona lnu i sól morską. Połącz suche i płynne składniki i kontynuuj mieszanie, aż do osiągnięcia gładkiej konsystencji.
2. Rękami ugnieć ciasto. Jeśli jest zbyt wilgotne, dodaj odrobinę mąki kokosowej. Jeśli się rozpada, polej je łyżeczką wody i dalej ugniataj. Dorzuć proszku karobowego. Porcji ciasta nabranego łyżką nadaj kształt kulki o średnicy 5 cm.
3. Po 30 minutach, gdy ciasteczka schłodzą się w lodówce, będą gotowe do jedzenia.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz